Zapewne każdy z nas mniej lub bardziej, zastanawia się nad tym, co spożywa każdego dnia.
Różnią się nasze upodobania, smaki, diety, zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze. Co, jednak jeśli nieco bardziej zagłębimy się w świat technologii żywności i żywienia?
Karol Skrobacz – miłośnik gotowania i dobrego smaku, pasjonat studiowania etykiet i zgłębiania historii powstawania jedzenia, a do tego doktorant w Zakładzie Chemii i Toksykologii Żywności Uniwersytetu Rzeszowskiego, rozkłada na czynniki pierwsze znane i popularne produkty żywnościowe.
Dlaczego warto czytać etykiety? Jak nie pogubić się w gąszczu trudnych nazw i oznaczeń? Jakie produkty warto wybierać, a czego szczególnie unikać? Odpowiedzi m.in. na te pytania znajdą Państwo w programie pt. „Czy wiemy co jemy?” emitowanym w każdą sobotę ok. 11.40.
Zaprasza Karol Skrobacz.