"Topinambur i kacapoły" - reportaż Olgi Hałabud
Fot. O Hałabud

W młodości bardziej lubiła czytać książki, niż gotować. Gotowała tak od święta. Chociaż, jak mówi pani Janina Olszowy z Kolbuszowej, zawsze interesowały ją różne zapachy i smaki. Pierwszą książkę kucharską dostała pod choinkę od brata a praca w muzeum skłoniła panią Janinę do zbierania po wsiach starych przepisów. W świat tradycyjnych smaków we współczesnych odsłonach zabiera wszystkich Janina Olszowy, znana i lubiana specjalistka kuchni tradycyjnej. Przepisy kolbuszowskiego "MasterSzefa" poznają uczestnicy warsztatów kulinarnych w skansenie w Kolbuszowej. Uczestnicy gotowali i kosztowali potrawy podczas wspólnego ucztowania. W menu królowały dania z ziemniaków.

Oceń ten artykuł
(21 głosów)
Etykiety

Artykuły powiązane

  • 09 Paź, 2020
    Echo Ray feat. Konrad Baran
    Echo Ray feat. Konrad Baran
    W ramach "Muzycznych wieczorów" w piątek 09 października o godzinie 19.00 zagrał w Studio Koncertowym Polskiego Radia Rzeszów Echo Ray...
  • 05 Wrz, 2020
    Jutuber
    Jutuber
    4 września o godz. 19:00 w studiu koncertowym im. Tadeusza Nalepy wystąpił Jutuber. Autorem projektu Jutuber jest Piotr Krakowski. To...
  • 31 Sie, 2020
    Festiwal TRANS/MISJE dobiegł końca
    Festiwal TRANS/MISJE dobiegł końca
    Zakończył się II Międzynarodowy Festiwal TRANS/MISJE - Wschód Sztuki. Teatr im. Wandy Siemaszkowej w Rzeszowie zaprosił do współpracy artystów z...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj