Wielkanoc przed nami. Czas duchowych przeżyć ale też kulinarnych atrakcji. Przy jakim stole zasiądziemy w tym roku? Co na nim znajdziemy ? Tradycyjny żur , drożdżową babę, jaja w majonezie i pieczone mięsiwo? A może to okazja do eksperymentów? Czy królować będą podkarpackie przysmaki i skąd się bierze różnorodność naszej regionalnej kuchni. M.in. o tym Janusz Jaracz rozmawiał z gośćmi programu. Są to: Zofia Gałucha szefowa Koła Gospodyń Wiejskich w Nowej Wsi, mistrz kulinarny Marcin Purgacz nauczyciel w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie , ambasador marki Podkarpackie Smaki, oraz znawca i popularyzator kuchni podkarpackiej animator szlaku kulinarnego Podkarpackie Smaki Krzysztof Zieliński
Wielkanocne kulinaria
- 27 Mar, 2018 11:47
Etykiety
Skomentuj
Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl