W Parku Pod Dębami w Ustrzykach Dolnych odbywa się Trzeci Festiwal Produktów Lokalnych i Tradycyjnych.

Jednym z jego elementów będzie pierwszy Podkarpacki Festiwal Sera.

Jak zwykle można będzie skosztować potraw kuchni karpackiej przygotowanych przez koła gospodyń wiejskich, będzie też pieczenie i degustacja bieszczadzkiej baraniny, oraz specjalna aleja trunków rzemieślniczych. Przygotowano także atrakcje dla dzieci, oraz wieczorne loty balonem.

Uczestnikom towarzyszyć będzie muzyka bojkowska w wykonaniu zespołów folkowych m.in z Krakowa i Lublina. Organizatorami imprezy są Bieszczadzki Park Narodowy oraz nadleśnictwa w Ustrzykach, Stuposianach, Lutowiskach i Birczy.

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Artykuły powiązane

  • 19 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 18 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 03 Sty, 2021
    Bieszczadzkie Centrum Dziedzictwa Kulturowego
    Bieszczadzkie Centrum Dziedzictwa Kulturowego
    Kolejny krok w tworzeniu Bieszczadzkiego Centrum Dziedzictwa Kulturowego w Ustrzykach Dolnych. Samorząd powiatu przygotowuje przetarg na adaptację na potrzeby placówki...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj