W Korczynie koło Krosna każdy może sam zrobić czekoladę.
Pijalnia, która powstała rok temu, została powiększona - do 540 metrów. Postawiono w niej specjalną maszynę i przez ekran dotykowy można skomponować własny przysmak z ulubionymi dodatkami. Następnie na oczach klientów cukiernicy formują czekoladę, która za 40 minut jest spakowana i gotowa do odbioru. Niebawem do Korczyny zostanie przywiezione 3 metrowe - z owocami - drzewo kakaowca.
W nowej pijalni powstała także strefa do zabaw dla dzieci z salą kinową. Poza tym są tam urządzenia, które pokazują, jaki proces musi przejść ziarno kakaowca, zanim stanie się aromatyczną, słodką czekoladką. Jest m.in młynek do mielenia ziarna, piec do ich prażenia i oczywiście urządzenia, które produkują czekoladę.
Pijalnię czekolady w Korczynie rok temu otworzył Mistrz Polski Cukierników Mirosław Pelczar.