Salceson w maćku wędzony najlepszy
fot. Ewa Niedziałek-Szeliga

Nagrody dla producentów wyrobów regionalnych osadzonych w polskiej tradycji, od lat wytwarzanych tymi samymi metodami i według tych samych receptur - rozdane. XVIII konkurs "Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów", który został rozstrzygnięty w Wierzawicach wygrał salceson w maćku wędzony tradycyjnie z masarni Osip.

Właściciel Zygmunt Osip powiedział, że wyrób ten cieszy się od lat dużą popularnością i zasługuje na wypromowanie. A celem konkursu jest właśnie promocja podkarpackich produktów. Nasze województwo jest na czele listy produktów tradycyjnych, obecnie jest ich 219.

Do XVIII edycji konkursu Nasze kulinarne dziedzictwo - Smaki Regionów, swoje produkty zgłosiło 80 producentów. Były sery, miody, pierogi,oleje, ciasta i nalewki.

Oceń ten artykuł
(2 głosów)
Kliknij aby powiększyć fotografię festiwal 222.jpg
fot. Smaki Regionów
Kliknij aby powiększyć fotografię festiwal iii.jpg
fot. Smaki Regionów
Kliknij aby powiększyć fotografię festiwall.jpg
fot. Smaki Regionów
Kliknij aby powiększyć fotografię festiwal ooo.jpg
fot. Smaki Regionów
Kliknij aby powiększyć fotografię festiwal ooo1.jpg
fot. Smaki Regionów

Artykuły powiązane

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj