Perła Przemyśla - to nazwa otwartej na dworcu PKP w Przemyślu ekskluzywnej restauracji wystrojem i kuchnią nawiązującej do czasów monarchii austro - węgierskiej. Na ścianach oryginalne malowidła Mariana Strońskiego oraz plafony Feliksa Wygrzywalskiego i Jana Talagi przedstawiające między innymi herby oraz symbole rzemiosła . A w menu : dziczyzna , ryby i owoce morza (wśród nich świeży tuńczyk yellowfin sprowadzany z Japonii i przegrzebki sprowadzane z Nowej Zelandii).
Właścicielem restauracji jest Caritas Archidiecezji Przemyskiej. Zysk przeznaczany będzie na jadłodajnię dla ubogich z której codziennie korzysta 440 osób.
Ważnym celem dla Caritas jest aktywizacja bezrobotnych. Część załogi Perły Przemyśla to osoby które wcześniej uczestniczyły w warsztatach Centrum Integracji Społecznej prowadzonych przez Caritas . W restauracji zostały zatrudnione na umowę o pracę.