Najlepsze dania z produktów regionalnych wybrane
fot. A.Sroka

Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio Grand Hotel w Rzeszowie zostali laureatami konkursu Smaki Galicji, który odbył się wczoraj w Gorajcu.

Biorący udział mieli do wykonania zupę i drugie danie przy wykorzystaniu 6 produktów regionalnych producentów. Jury konkursu zwracało uwagę przede wszystkim na walory smakowe przyrządzonych dań, ale ważne były również kompozycja, zestawienie aromatów, smaków i wygląd dania.

Laureaci konkursu będą reprezentować nasz region podczas finału Kulinarnego Pucharu Polski, który odbędzie się we wrześniu podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Dodatkowo w ramach Smaków Galicji odbył się konkurs gospodyń wiejskich z gminy Cieszanów pod nazwą Galicyjska Miska. Najlepszą potrawę – pulpety w sosie pokrzywowym, przygotowało Koło Gospodyń Wiejskich z Nowego Sioła.

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Artykuły powiązane

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj