Czas na przetwory
Fot. jj

Mimo ogromnego wyboru przetworów z owoców i warzyw, jakie można spotkać na półkach sklepowych, Polacy wciąż chętnie sami robią popularne "weki" na zimę. Według badań cytowanych przez portalspozywczy.pl, zajmuje się tym prawie co drugi Polak.

"Dzięki powidłom, dżemom, kompotom, czy marynatom, można zatrzymać lato na dłużej" - powiedziały nam gospodynie z podłańcuckiej Kosiny. I wskazały na nieobecność w nich konserwantów oraz substancji polepszających smak. Jak wykazują wieloletnie doświadczenia osób przygotowujących domowe przetwory na zimę, te smakołyki zachowują przydatność do spożycia nawet przez kilka lat. Oczywiście pod warunkiem, że są przechowywane w odpowiednich warunkach

Oceń ten artykuł
(2 głosów)

Artykuły powiązane

  • 20 Sty, 2021
    Pomoc z PCK
    Pomoc z PCK
    Rodziny i osoby samotne o niskich dochodach z powiatów: łańcuckiego i przeworskiego mogą otrzymać pomoc żywnościową z Polskiego Czerwonego Krzyża....
  • 19 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 18 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj