Sok agrestowy z dziką różą w wykonaniu piekarni "Radosna Twórczość" i powidła śliwkowe autorstwa Koła Gospodyń Wiejskich z Nosówki zdobyły uznanie jury w konkursie "Spiżarnia Pełna Smaków". Podczas czwartej edycji Festiwalu "Smaki Jesieni" w Boguchwale lokalni wytwórcy zaprezentowali swoje najlepsze przetwory z tegorocznych zbiorów.
W kategorii przetwory warzywne pierwszą nagrodę zdobyła Janina Olszańska z Krasiczyna za sałatkę "Pory na zimę". Pani Janina Chętnie dzieli się swoimi przepisami. Jak podkreśla, tajemnica jej sałatki tkwi w nieblanszowaniu pora.
Marcin Purgacz, przewodniczący jury konkursu zaznaczył, że kulinarne dziedzictwo Podkarpacia jest przodujące w Polsce, a tradycja miesza się z nowoczesnością. Festiwal Smaki Jesieni w Boguchwale zaprezentował bogactwo i różnorodność lokalnych tradycji kulinarnych związanych z jesienią.