50 obiektów w których podawana i sprzedawana jest żywność skontrolował podkarpacki Sanepid.  W ramach tegorocznej Akcji "Lato 2020" inspektorzy w pierwszym tygodniu czerwca odwiedzili  restauracje, wytwórnie ciast i lodów oraz miejsca ich sprzedaży. 

Najczęściej stwierdzane nieprawidłowości to przeterminowane produkty i brudne urządzenia chłodnicze, ściany, sufity i podłogi. To również brak odpowiedniej odzieży ochronnej przy produkcji żywności. W wyniku kontroli  4 osoby ukarano grzywnami  na łączną kwotę 750 zł.

Oceń ten artykuł
(0 głosów)

Artykuły powiązane

  • 22 Sty, 2021
    100 mln złotych z Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych
    100 mln złotych z Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych
    Do 2022 roku zostaną wyremontowane wszystkie drogi wojewódzkie, zniszczone w ubiegłym roku, podczas czerwcowej powodzi. Na ten cel województwo podkarpackie...
  • 18 Sty, 2021
    Drogi na Podkarpaciu
    Drogi na Podkarpaciu
    Zróżnicowanych warunków muszą spodziewać się kierowcy przemierzający nasz region – wynika z komunikatu Podkarpackiego Zarządu Dróg Wojewódzkich. Najwięcej utrudnień napotkamy w Beskidzie i...
  • 30 Gru, 2020
    Skuteczne kontrole podkarpackiej KAS
    Skuteczne kontrole podkarpackiej KAS
    Skuteczne kontrole i wykrywanie oszustw podatkowych to jeden z priorytetowych kierunków działania Krajowej Administracji Skarbowej. Zgodnie z założeniami, które towarzyszyły...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj