Od dzisiaj (piątek) do końca miesiąca po raz drugi w Rzeszowie odbywa się festiwal Restaurant Week. To cykliczne ogólnopolskie wydarzenie, prezentujące najlepsze polskie restauracje. Uczestniczy w nim 400 lokali z 30 miast. W Rzeszowie w każdej, z 18 najlepszych restauracji na gości czeka specjalnie na tę okazję 3-daniowe menu, czyli przystawka, danie główne i deser w festiwalowej cenie 49 zł.
Jesienna edycja poświęcona jest kulturze świętowania – celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie. Z kolei szybko spada odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście. Według danych GUS to już tylko 36%.
Lista lokali uczestniczących w Festiwalu na naszej stronie internetowej a rezerwacji miejsc można dokonać na stronie www.RestaurantWeek.pl./jd
W Rzeszowie w wydarzeniu biorą udział znane markowe i mniej znane, z historią i tradycją oraz otwarte kilka tygodni temu lokale: Osteria Bellanuna, Restauracja Browar Manufaktura, Restauracja Garden Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów, Restauracja Hoshi Sushi, Restauracja KUK NUK, Restauracja Kulisy Hotelu Falcon, La Famiglia Ristorante&Pizzeria, Restauracja Lord Jack, Restauracja LUKR, Restauracja Oranżeria Hotelu Rzeszów, Restauracja Parole Art Bistro, Restauracja Radość, Restauracja Rejtana 1 w Hotelu Grein, Restauracja Republika polsko-francuska, Restauracja Wesele Hotelu Bristol, Zen Sushi Bar & Japanese Restaurant, Restauracja Zori Sushi oraz Restauracja Hotelu Cztery Pory Roku w Rudnej Małej.