Amerykański dziennikarz i przedsiębiorca mieszkający od kilkunastu lat w Polsce Ryan Socash promuje podkarpacką kuchnię. Stworzył film, który zamieścił na swoim profilu na facebooku i własnym programie pt. "Kult America" na Youtubie.
Pokazuje w nim nie tylko proste, chłopskie dania ale również potrawy kuchni staropolskiej. W Siedlisko Janczar w Pstrągowej testował proziaki, pstrąga po pstrągowsku i szarlotkę. W Restauracji C.K Galicja w Kolbuszowej zajadał się m.in. przekładańcem czyli bochnem chleba z karkówką i podsmażoną cebulką. W Zamku w Dubiecku sprawdzał walory smakowe pasztetu z dziczyzny oraz zupy Diabła i Biskupa.
Na trasie jego wędrówek kulinarnych znalazły się ponadto restauracja Cuda Wianki w Przemyślu i restauracja Folk w Hotelu Bristol Tradition & Luxury w Rzeszowie, a także Kresowa Osada w Baszni Dolnej. Wszystkie pokazane na filmie obiekty znajdują się na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.