Do późnego wieczora w Górnie koło Sokołowa Małopolskiego trwały 13 Targi Żywnosci Tradycyjnej "Festiwal Podkarpackich Smaków". O prymat rywalizowało około stu dwudziestu produktów.
W kategorii firm z produktami dopuszczonymi do handlu wygrał Zakład Mięsny z Kamienia za schab wiejski. W kategorii produkt pretendujący do miana produktu tradycyjnego wygrała rolada serowa z pokrzywą, którą wytworzyła Róża Walat z Medyni Głogowskiej, pulpety z karasia przygotowane przez Annę Kumięgę z Koziarni, chleb lniany Danuty Bąk z Podolszynki, miód wrzosowy z pasieki Janusza Walickiego z Sokołowa Małopolskiego, smarowidło z fasoli Koła Gospodyń Wiejskich z Zalesia, pasztet z królika przyrządzony przez KGW w Markowiźnie, oraz kruszon Teresy Łysikowskiej z Krzeszowa i miodówka z głogu Janusza Wołcza z Sokołowa Małopolskiego.
W konkursie rywalizowały Stowarzyszenia, Koła Gospodyń, osoby prywatne, a także firmy produkujące w oparciu o starodawne receptury. Organizatorem Festiwalu były samorządy województwa Podkarpackiego i Sokołowa Małopolskiego, oraz Zakład Mięsny "Smak Górno" w Górnie. Patronat medialny - Polskie Radio Rzeszów.