Ogólnopolski Dzień Drugiego Śniadania
fot. Małgorzata Iwanicka

12 września po raz drugi obchodzony jest Ogólnopolski Dzień Drugiego Śniadania. To bardzo ważny posiłek, przekonują dietetycy. Ten niewielki posiłek ma nam dostarczyć od 5 do 10 procent całodziennego zapotrzebowania kalorycznego. Jego głównym zadaniem jest zaopatrzenie organizmu w energię w przerwie pomiędzy pierwszym śniadaniem, a obiadem.

Drugie śniadanie powinno składać się z owoców, warzyw oraz produktów mlecznych.

Jeśli przygotowujemy kanapki, to warto by były one zrobione z pieczywa razowego, z dużą ilością warzyw.

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Artykuły powiązane

  • 19 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 18 Sty, 2021
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Dojrzałość – wystawa Muzeum Rzemiosła w Krośnie
    Fotografie, sprzęty gospodarstwa domowego, wyposażenie restauracji, warsztatu krawieckiego, a także zaimprowizowany piknik w plenerze. To niektóre elementy wystawy „Dojrzałość” prezentowanej...
  • 21 Gru, 2020
    Protest drogowy w Wysoczanach
    Protest drogowy w Wysoczanach
    Remontu drogi, rozjeżdżanej przez ciężki sprzęt, domaga się grupa mieszkańców Wysoczan w powiecie sanockim. Jedyny dojazd do domów, w których...

Skomentuj

Upewnij się, że pola oznaczone wymagane gwiazdką (*) zostały wypełnione. Kod HTML nie jest dozwolony.
Zapoznaj się z Zasadami publikowania komentarzy na stronie radio.rzeszow.pl

Potrzebujesz pomocy? kliknij tutaj