Podkarpackie w miniony weekend kusiło turystów z Małopolski do poznawania naszego regionu. W jednej z galerii handlowych (Bronowice) krakowianie mogli dowiedzieć się m.in. gdzie prowadzi podziemny tunel zamku w Baranowie Sandomierskim, jakie zagadki przeszłości skrywają podziemia w Jarosławiu i lochy zamku w Krasiczynie a także poznać szczegóły budowy Twierdzy Przemyśl.
Przedstawiciele Podkarpackiej Regionalnej Organizacji Turystycznej i Urzędu Marszałkowskiego prezentowali walory turystyczne, ale również podkarpackie potrawy regionalne. Producentów żywności z klastra Podkarpackie Smaki promowało Stowarzyszenie Pro Carpathia. Były m.in. miody spadziowe, biszkopty i unikalna konfitura z płatków róż.
Oprócz gotowych propozycji wycieczek, turyści zabierali ze sobą komplet informacji w formie folderów, map i przewodników, które ułatwią im podróżowanie i zaopatrzą w niezbędne informacje o atrakcjach województwa.