W konkursie Nasze Dobre Podkarpackie przedstawiciele firm i instytucji z naszego regionu odebrali 6 statuetek i 8 wyróżnień za najlepsze produkty i usługi.
Wśród nagrodzonych są m.in. firma Mateo za produkcję przemysłową mrożonych pierogów bezglutenowych, masarnia OSIP z Wierzawic za baleron z Wierzawic, a także firma Gamart z Jasła za innowacyjny łapacz wody deszczowej z dachu czy Spółka Altereco z Iwierzyc za hybrydowy kocioł na zrębkę drzewną.
Kapituła konkursu wyróżniła też: jogurt naturalny ekologiczny z Jasienicy Rosielnej, a także chleb babci Ani z piekarni Elżbiety Nawłoki w Rzeszowie.
W tym roku statuetki przyznano też instytucjom i gminom świadczącym wyjątkowe usługi, np: Fundacji Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci za Hospicjum Perinatalne, które pomaga rodzinom oczekującym dziecka z ciężkimi zaburzeniami rozwojowymi czy Gminie Świlcza za Środowiskową Świetlicę Socjoterapeutyczną, z której na co dzień korzysta 30 dzieci.
Konkurs Nasze Dobre Podkarpackie od 16 lat organizuje gazeta Nowiny.